Ligu začínáme druhým kolem

2. ligové kolo se odehrálo ve Vyškově
2. ligové kolo se odehrálo ve Vyškově

Druhé ligové kolo (a pro nás první) se odehrálo o víkendu 19. –
20. října 2019 a pořadatelem byli brněnští Bulldogs a jako už obvykle se odehrálo ve sportovní hale ve Vyškově. V čele tabulky stanuli po 1. kole hráči Sportovního klubu vozíčkářů Praha, následováni Tatranem Střešovice a FBC Štíři České Budějovice. 

Hrací víkend jsme odstartovali zápasem s plzeňským SKH Meteor, se kterým po dvou gólech Martina Žáka a s jedním přispěním Viléma Antaly a Miroslava Večeři vítězíme 4:0, když za svá záda Lukáš Grüner nepustil ani jeden míček. Ve druhém zápase už tak úspěšní nejsme a po dobrém výkonu prohráváme 0:3 s SKV Praha ComAp týmem. Nedáš-li gól, nemůžeš vyhrát.

V neděli porážíme favorita utkání polský Wheel Wolf Sosnowiec 5:2, kdy jsme si v první třetině vytvořili náskok 2:0. Ve druhé žádný gól nepadl, za zo třetí třetina byla dramatická a skončila 3:2. 

2.ligové kolo Para Florbalové ligy je úspěšně za námi s bilancí dvě výhry a jedna prohra. Do tabulky si připisujeme 6 bodů a umísťujeme se na prozatímním pátém místě. Potěšující zprávou je také vyhlášení nejlepšího hráče 2. kola Česká pošta Paraflorbalové ligy 2019/2020, kterým se stal Miroslav Večeřa z týmu FBC Abak Ostrava – florbalisté na vozíku. Další hrací kolo se odehraje u nás  9. – 11. listopadu v Ostravě. Volno budou mít Štíři z Českých Budějovic a SKV Praha ComAp.

Tým FBC ABAK Ostrava
Tým FBC ABAK Ostrava
Ligová tabulka po II. kole soutěže
Ligová tabulka po II. kole soutěže